Archives

Miért nagyon aktuális MOST az MLM?

Álltunk már valaha ilyen bizonytalan jövő előtt?

Azt tanították, hogy járjunk iskolába, tanuljunk, végezzünk el egy főiskolát, és így megszerezhetjük álmaink állását.

De őszintén, hányan éljük álmaink életét?

Ezt tanították nekünk tanáraink, szüleink, nagyszüleink. De az idők megváltoztak. Sajnos ma már nem minden úgy működik, mint az elmúlt 100 évben. De mi az alternatíva?

Bár gazdaságunk stabilitása megváltozott, általában még ugyanazok a céljaink: magasabb jövedelem, kevesebb stressz, kifizetni az adósságokat, új házat vagy autót vásárolni, nyugdíjba vonulni és élvezni azt. Ezek teljesen jogos célok, viszont tudni kell, hogyan lehet elérni őket.

A legtöbb embernek fontos az állás nyújtotta biztonság, illetve a pénzügyi jövő. Rekord számú munkanélküli él egyik napról a másikra. Szerte a világon emberek millióinak nincs munkája, és rengetegen alulfoglalkoztatottak. Az emberek 95%-a sosem éri el a kívánt anyagi függetlenséget. Nos, mit tehetünk?

Egy alternatíva az otthonról végezhető vállalkozás indítása. De nem úgy tűnik, hogy mindegyik ugyanazt ígéri? Dolgozz akkor, és ahogyan akarsz! Többszörözd a bevételed! Legyél a saját főnököd! Kerülj ki az adósságból! Dolgozz kevesebbet, keress többet! Ez azt jelenti, hogy ezek mind megegyeznek?

A valódi kérdés a következő: hogyan építs fel egy olyan passzív jövedelmet biztosító vállalkozást, amihez nem kell sok idő, pénz, alkalmazottak és speciális szaktudás. 

Képzeld el, hogy egy nap bemész dolgozni, és a főnököd a következővel fogad: Egy új tervet vezetünk be, amely az alkalmazottaknak és a cégnek is egyaránt jó. Minden alkalmazottnak meg akarunk tanítani mindent, amit az üzletről tudunk, tehát bárki tud segíteni az üzletépítésben. A bevételeinket szétosztjuk azon munkatársak között, akik termelékeny munkatársakat képeznek. És minél nagyobb a szeleted a vállalat forgalmából, annál többet keresel. A munkatársaid által generált forgalom bizonyos százalékát mindig ki fogjuk neked fizetni, életed végéig.”

Szeretnél egy ilyen cégnél dolgozni?

Egy network marketing cég pontosan így működik. Azt leszámítva, hogy alkalmazottak helyett független munkatársakról beszélünk. A vállalat minden munkatársnak fizet a saját forgalma, valamint a munkatársai által generált forgalom után. És mivel a munkatársak a csapat forgalma után kapnak jutalékot, ezért azok keresik a legtöbbet, akik a legnagyobb, legtermelékenyebb csapatot építik ki.

Robert Kiyosaki így fogalmaz: „Ezáltal egy olyan élethosszig tartó biztonságot lehet kiépíteni, amit egy állás nem tud biztosítani.” Ha pénzügyileg szabaddá akarsz válni, akkor meg kell tanulnod, hogyan építhetsz ki egy hálózatot. A network marketing lehetőséget ad számodra, hogy olyan többmilliós üzletet építhess fel, ami több százezer dollár jövedelmet tud neked biztosítani évről évre.

Rengeteg pénzügyi szakértő egyetért abban, hogy a network marketing lehet a válasz.

Vess véget a bizonytalanságnak!

Az MLM-RŐL kritika nélkül

Nem értem, miért támadják folyton az MLM rendszereket

Ráadásul anélkül, hogy bármi konkrét információ is elhangzana…

A http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mlm-rol-kritikus-szemmel weboldalon olvastam egy véleményt, és itt megpróbálom én is elmondani a magamét..

Megpróbálom a cikkben nyilatkozó Horváth Gergőnek feltett kérdésekre megadni a saját válaszaimat:

Általánosságban hogy foglalnád össze, mi az MLM?

A Multi-Level, azaz többszintes kifejezés egy olyan rendszerre utal, amely azoknak a személyeknek a díjazására vonatkozik, akik a terméket vagy szolgáltatást eljuttatják a fogyasztóhoz.

Egy korrekt és dinamikusan növekvő méretű kereskedelmi rendszer, ahol a termékek vagy szolgáltatások forgalmazásában résztvevő személyek díjazásban részesülnek.

Problémásnak tartod a direkt marketing ilyetén formáját? Valóban olyan kecsegtető-e, mint amilyennek első blikkre tűnik?

Problémásnak semmiképpen. Igaziból még értelmezni sem tudom ezt a kérdést. Mit jelent az, hogy valami problémás?

Kinek a szempontjából? Ha valaki egy termékbemutatási szituációban  “nem tud ellentmondani” az ajánlatnak, akkor az problémás?

Ha valaki hallgat az ismerősére mert ő ajánl neki valamilyen terméket vagy szolgáltatást és megvásárolja, az problémás?

Vásárol bárki mostanság a szokásos, unalomig ismert “hipermarket” termékeken kívül bármit anélkül, hogy legalább néhány ismerősét megkérdezné, hogy szerinte melyiket válassza a fellelhető több 100 közül? Ez problémás?

Kecsegtető…

Valóban, kecsegtető tud lenni az ÜZLETI AJÁNLAT! Ez abszolút a tálalástól függ. Aki csodára vár és valóban azt gondolja hogy munka nélkül majd az ölébe hull egy havi 1 milliós álomfizetés, az biztos, hogy csalódni fog.

De aki korrekt módon, a szükséges tények és adatok birtokában, tettvágytól fűtve csatlakozik egy MLM hálózathoz, az nagy valószínűséggel megtalálja a számításait megfelelő irányítás mellett.

Milyen termékeket forgalmaz leginkább egy MLM alapon működő vállalkozás?

Ma már a legkülönbözőbb típusú termékeket és szolgáltatásokat is lehet MLM cégtől vásárolni, hiszen az MLM a kereskedelem és a forgalmazók díjazására vonatkozó juttatási rendszer egy formája.

Viszonylag sok cég a Multi-Level rendszerű értékesítésben találja meg termékei piacra juttatásának a leghatékonyabb módját.

Ez a módszer a gyártónak, a termékforgalmazóknak és a vásárlóknak is nagyon előnyös, hiszen a közvetlen értékesítésre jellemző személyes kapcsolat párosul a termék használata során keletkező tapasztalatokkal, ezzel segítve a vásárló megfelelő döntését.

Betartja-e azokat a jogszabályokat, amelyek arra hivatottak, hogy tájékoztassák a vásárlót?

Itt a kedves kérdező feltételezhetően az MLM cégekre gondolt. A válasz ismét teljesen egyértelmű: a korrektül, hivatalosan és törvényesen működő MLM cégek gyakorlatilag kínosan ügyelnek arra, hogy betartsák az összes, rájuk vonatkozó törvényt és még kivételes esetben sem állítanak olyasmit, ami bármilyen módon bárki részéről támadható lenne. PONT és PONT!

Személyes franchise

Lehet egy MLM hálózatot, egy MLM rendszert személyes franchise-nak hívni?

Véleményem szerint a korrekt válasz erre a kérdésre, hogy igen is, meg nem is.

Elég sokan az MLM vezetők közül úgy reklámozzák a hálózati marketinget, hogy ez tulajdonképpen egy “Személyes Franchise”.

Sőt, az egyik kis videó, amit valószínűleg elég sokan használnak kapcsolatfelvételre, az is erre az irányra helyezi a hangsúlyt. 

Véleményem szerint főleg azért, mert egy viszonylag ismert tevékenység (franchise) jó hírneve és jövedelemtermelő képessége alapján akarja pozicionálni a saját MLM cégét. 

Nézzük, hogy ez az összehasonlítás mennyiben állja meg a helyét.

Az MLM alapjainak megértése és elfogadása

Network Marketing alapok

A mi üzletünk semmi másról nem szól, mint annak a lehetővé tételéről, hogy bárki, aki komolyan szeretné, uralni tudja a saját életét.

Ehhez fel tud építeni egy olyan saját, otthonról irányítható üzletet, amely folyamatosan megfelelő mértékű jövedelmet, egyidejűleg elegendő szabadidőt és jó egészséget biztosít.

Jelenlegi ismereteink szerint ezen célok eléréséhez az egyetlen legális lehetőséget az ún. hálózati marketing biztosítja. A Multi-Level Marketing (MLM), vagyis többszintes értékesítés mint módszer jelenleg is a leggyorsabban terjed a világon, ugyanakkor nagyon sok a vele kapcsolatos félreértés. Ezért tisztázzuk rögtön az alapfogalmakat!

A marketing (értékesítés) egyszerűen annyit jelent, hogy eljuttatni a terméket a gyártótól a fogyasztóig (vagy egy szolgáltatást a szolgáltatótól a fogyasztóig).

A Multi-Level, azaz többszintes kifejezés egy olyan rendszerre utal, amely azoknak a személyeknek a díjazására vonatkozik, akik a terméket vagy szolgáltatást eljuttatják a fogyasztóhoz.

Feltehetően első hallásra sokan azt gondolják az MLM-társaságokról, hogy egy házról házra járó, közvetlen értékesítési programot képviselnek, és erőszakosan rátukmálják az emberekre portékájukat. Az „eladás” szó az emberek 95%-ában negatív gondolatokat ébreszt. Don Failla definíciója szerint az eladás „idegenek megszólítása annak érdekében, hogy megpróbáljunk nekik eladni valamit, amire vagy nincs szükségük, vagy nem akarják megvenni.”

Ez az első és legfontosabb félreértés az MLM-üzletben, de van egy jó hírünk:

A szó fenti értelmében itt nem kell senkinek semmit eladni!

Mivel az MLM-ben kell, hogy történjen értékesítés (hiszen ettől beszélhetünk valódi üzleti rendszerről és nem piramisról), de nem kell senkinek semmit eladni, akkor hogy működik?

Egy hölgy magyarázata következik:

Átjött a barátnőm, és beszélgettünk, miközben vasaltam. Az egyik elég foltos, bár frissen mosott pólónál mondtam neki, hogy annyira elegem van abból, hogy hiába teszek elvben folttisztító mosószert a mosógépbe, bizonyos „beleszáradt” foltok csak nem akarnak eltűnni.

Mire Ő:

  • „Próbáld ki a Vanish-t, nekem mindig kihoz minden foltot!”

Én:

  • Köszi a tippet, valószínűleg ki fogom próbálni.

Mi történne akkor, ha nem a kiskereskedelmi forgalomban kapható Vanish-t ajánlotta volna a barátnőm, hanem egy hasonló célú, MLM-cég által forgalmazott terméket?

Valószínűleg azt is ugyanúgy kipróbálnám, mivel vannak eltávolíthatatlan foltjaim, amikre valamilyen megoldást kell találnom.

Mi a hasonlóság a kétféle ajánlás között?

Egy nehéz üzlet

Miért mondják sokan, hogy az MLM egy nehéz üzlet és nagyon kevesek tudják “megcsinálni”?
(megcsinálás alatt azt értve, hogy tényleg elérik a céljaikat, sok pénzt keresnek és élvezik a boldog és gazdag életet)

A válasz nagyon egyszerű.

Azért, mert az MLM valóban egy NEHÉZ üzlet

Aki valóban sikeres akar lenni az MLM hálózatépítési tevékenységben, annak nagy valószínűséggel az EGÉSZ ÉLETÉN változtatnia kell.

Az alapvető képesség természetesen mindenkiben megvan, hogy felépítsen egy sikeres hálózatot.

De szembe kell néznie a tévhitekkel, paradigmákkal és a közvélekedéssel is.

És ez az igazán nehéz dolog.

Ami még fokozza  a nehézségeket, az a kitartás hiánya.

Az MLM-ben, egy igazi, jól felépített, tartósan és stabilan működő hálózatban nem lehet gyorsan meggazdagodni.

Sok kitartás, munka és önfejlesztés szükséges ahhoz, hogy az igazán nagy sikerek beköszöntsenek.

Ezt elég sokan nem akarják kivárni. Az igazság az, hogy ebben a szituációban nem értelmezhető a “nem tudom kivárni” szóösszetétel.

Én mindig azt szoktam javasolni a leendő munkatársaimnak, hogy addig kezdjék el MLM üzletük kiépítését, amíg még nem ég a ház a fejük felett.

Ha azonnal vagy gyorsan kell a pénz, akkor inkább keressen valaki munkahelyet és mellékállásként építse fel az MLM üzletét ahelyett, hogy “majd én ebből gyorsan milliomos leszek” felkiáltással csapot-papot otthagyva kezdje el az üzletépítést.

Azt gondolom, hogy sok MLM hálózatban mást tanítanak és máshogy állnak a dolgokhoz, és ebből következően lett sok olyan ember, aki csalódott a nagy ígéretekben.

Igen, az MLM nagy ígéretei igazak.

De azokért kitartóan és hosszú távon meg kell dolgozni.

Ez a nehézsége és a szépsége is az üzletünknek.