Archives

Az MLM-RŐL kritika nélkül

Nem értem, miért támadják folyton az MLM rendszereket

Ráadásul anélkül, hogy bármi konkrét információ is elhangzana…

A http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mlm-rol-kritikus-szemmel weboldalon olvastam egy véleményt, és itt megpróbálom én is elmondani a magamét..

Megpróbálom a cikkben nyilatkozó Horváth Gergőnek feltett kérdésekre megadni a saját válaszaimat:

Általánosságban hogy foglalnád össze, mi az MLM?

A Multi-Level, azaz többszintes kifejezés egy olyan rendszerre utal, amely azoknak a személyeknek a díjazására vonatkozik, akik a terméket vagy szolgáltatást eljuttatják a fogyasztóhoz.

Egy korrekt és dinamikusan növekvő méretű kereskedelmi rendszer, ahol a termékek vagy szolgáltatások forgalmazásában résztvevő személyek díjazásban részesülnek.

Problémásnak tartod a direkt marketing ilyetén formáját? Valóban olyan kecsegtető-e, mint amilyennek első blikkre tűnik?

Problémásnak semmiképpen. Igaziból még értelmezni sem tudom ezt a kérdést. Mit jelent az, hogy valami problémás?

Kinek a szempontjából? Ha valaki egy termékbemutatási szituációban  “nem tud ellentmondani” az ajánlatnak, akkor az problémás?

Ha valaki hallgat az ismerősére mert ő ajánl neki valamilyen terméket vagy szolgáltatást és megvásárolja, az problémás?

Vásárol bárki mostanság a szokásos, unalomig ismert “hipermarket” termékeken kívül bármit anélkül, hogy legalább néhány ismerősét megkérdezné, hogy szerinte melyiket válassza a fellelhető több 100 közül? Ez problémás?

Kecsegtető…

Valóban, kecsegtető tud lenni az ÜZLETI AJÁNLAT! Ez abszolút a tálalástól függ. Aki csodára vár és valóban azt gondolja hogy munka nélkül majd az ölébe hull egy havi 1 milliós álomfizetés, az biztos, hogy csalódni fog.

De aki korrekt módon, a szükséges tények és adatok birtokában, tettvágytól fűtve csatlakozik egy MLM hálózathoz, az nagy valószínűséggel megtalálja a számításait megfelelő irányítás mellett.

Milyen termékeket forgalmaz leginkább egy MLM alapon működő vállalkozás?

Ma már a legkülönbözőbb típusú termékeket és szolgáltatásokat is lehet MLM cégtől vásárolni, hiszen az MLM a kereskedelem és a forgalmazók díjazására vonatkozó juttatási rendszer egy formája.

Viszonylag sok cég a Multi-Level rendszerű értékesítésben találja meg termékei piacra juttatásának a leghatékonyabb módját.

Ez a módszer a gyártónak, a termékforgalmazóknak és a vásárlóknak is nagyon előnyös, hiszen a közvetlen értékesítésre jellemző személyes kapcsolat párosul a termék használata során keletkező tapasztalatokkal, ezzel segítve a vásárló megfelelő döntését.

Betartja-e azokat a jogszabályokat, amelyek arra hivatottak, hogy tájékoztassák a vásárlót?

Itt a kedves kérdező feltételezhetően az MLM cégekre gondolt. A válasz ismét teljesen egyértelmű: a korrektül, hivatalosan és törvényesen működő MLM cégek gyakorlatilag kínosan ügyelnek arra, hogy betartsák az összes, rájuk vonatkozó törvényt és még kivételes esetben sem állítanak olyasmit, ami bármilyen módon bárki részéről támadható lenne. PONT és PONT!