Archives

Az MLM-RŐL kritika nélkül

Nem értem, miért támadják folyton az MLM rendszereket

Ráadásul anélkül, hogy bármi konkrét információ is elhangzana…

A http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mlm-rol-kritikus-szemmel weboldalon olvastam egy véleményt, és itt megpróbálom én is elmondani a magamét..

Megpróbálom a cikkben nyilatkozó Horváth Gergőnek feltett kérdésekre megadni a saját válaszaimat:

Általánosságban hogy foglalnád össze, mi az MLM?

A Multi-Level, azaz többszintes kifejezés egy olyan rendszerre utal, amely azoknak a személyeknek a díjazására vonatkozik, akik a terméket vagy szolgáltatást eljuttatják a fogyasztóhoz.

Egy korrekt és dinamikusan növekvő méretű kereskedelmi rendszer, ahol a termékek vagy szolgáltatások forgalmazásában résztvevő személyek díjazásban részesülnek.

Problémásnak tartod a direkt marketing ilyetén formáját? Valóban olyan kecsegtető-e, mint amilyennek első blikkre tűnik?

Problémásnak semmiképpen. Igaziból még értelmezni sem tudom ezt a kérdést. Mit jelent az, hogy valami problémás?

Kinek a szempontjából? Ha valaki egy termékbemutatási szituációban  “nem tud ellentmondani” az ajánlatnak, akkor az problémás?

Ha valaki hallgat az ismerősére mert ő ajánl neki valamilyen terméket vagy szolgáltatást és megvásárolja, az problémás?

Vásárol bárki mostanság a szokásos, unalomig ismert “hipermarket” termékeken kívül bármit anélkül, hogy legalább néhány ismerősét megkérdezné, hogy szerinte melyiket válassza a fellelhető több 100 közül? Ez problémás?

Kecsegtető…

Valóban, kecsegtető tud lenni az ÜZLETI AJÁNLAT! Ez abszolút a tálalástól függ. Aki csodára vár és valóban azt gondolja hogy munka nélkül majd az ölébe hull egy havi 1 milliós álomfizetés, az biztos, hogy csalódni fog.

De aki korrekt módon, a szükséges tények és adatok birtokában, tettvágytól fűtve csatlakozik egy MLM hálózathoz, az nagy valószínűséggel megtalálja a számításait megfelelő irányítás mellett.

Milyen termékeket forgalmaz leginkább egy MLM alapon működő vállalkozás?

Ma már a legkülönbözőbb típusú termékeket és szolgáltatásokat is lehet MLM cégtől vásárolni, hiszen az MLM a kereskedelem és a forgalmazók díjazására vonatkozó juttatási rendszer egy formája.

Viszonylag sok cég a Multi-Level rendszerű értékesítésben találja meg termékei piacra juttatásának a leghatékonyabb módját.

Ez a módszer a gyártónak, a termékforgalmazóknak és a vásárlóknak is nagyon előnyös, hiszen a közvetlen értékesítésre jellemző személyes kapcsolat párosul a termék használata során keletkező tapasztalatokkal, ezzel segítve a vásárló megfelelő döntését.

Betartja-e azokat a jogszabályokat, amelyek arra hivatottak, hogy tájékoztassák a vásárlót?

Itt a kedves kérdező feltételezhetően az MLM cégekre gondolt. A válasz ismét teljesen egyértelmű: a korrektül, hivatalosan és törvényesen működő MLM cégek gyakorlatilag kínosan ügyelnek arra, hogy betartsák az összes, rájuk vonatkozó törvényt és még kivételes esetben sem állítanak olyasmit, ami bármilyen módon bárki részéről támadható lenne. PONT és PONT!

MLM rendszer: jelölt (forgalmazó) keresés

Ha Ön is olyan, mint az emberek többsége, akkor nem mer igazán álmodni – de miért is?

Mert az álmok általában pénzbe kerülnek. SOK-SOK pénzbe. És az emberek többsége egy idő után elveszíti a hitét, hogy meg tudja valósítani az álmait. Ez szerintem egy nagyon sajnálatos dolog, de így kell ennek lennie? Jó, hogy ez így van?

Véleményem szerint nem. Van egy másik út is.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért álmokról és a célokról beszélek, amikor egy üzleti lehetőséget szeretnék bemutatni Önnek.

Ahhoz, hogy valami máshogy történjen, mint eddig történt, változásra van szükség. Az emberek többsége viszont, így talán Ön is, minden érzékével tiltakozik a változások ellen.  Az emberek nem akarnak változni és nem akarják elhagyni a komfortzónájukat. Egyetlen esetet kivéve.

Ha a változás annak érdekében történik, hogy elérjék a céljaikat és közelebb kerüljenek a vágyaik megvalósításához.

Tudják, hogy ha nem változtatnak semmit, marad minden a régiben. Bár ez sem teljesen igaz, hiszen biztonságról, pláne anyagi biztonságról mostanában elég nehéz beszélni és főleg megvalósítani.

Lehet egy javaslatom az Ön számára? Merjen újra álmodni és kezdjen el hinni benne, hogy van egy lehetőség, aminek a segítségével elérheti a céljait és meg tudja valósítani az álmait.

Szeretném megmutatni Önnek a mi nézőpontunkat, a rendszerünket és a módszerünket, amelynek használatával, ha Ön is úgy dönt, segíteni tudunk az Ön sikereinek az elérésében.

Természetesen ebben a pillanatban még nem tudhatjuk, hogy mennyire érdekli Önt a passzív jövedelem megteremtésének ez a módszere.

Az a célunk, hogy minden információval rendelkezzen ahhoz, hogy megalapozott döntést tudjon hozni: érdekli ez a lehetőség, vagy nem.

Alapelvünk, hogy munkatársaim és én is olyan emberekkel szeretnék együtt dolgozni, akikkel közösen tudunk tenni a sikerért, a közös sikereinkért. Ezért eszünkbe sem jut, hogy megpróbáljunk bármit is Önre erőltetni. Nem akarjuk Önt rábeszélni, rávenni semmire.

Egy dolgot szeretnénk: hogy Ön elgondolkodjon azon a lehetőségen, amit Ön elé tárunk, és ha szimpatikusnak találja, kezdjen el foglalkozni vele. Segítjük, támogatjuk és mutatjuk az utat.

Arra bátorítjuk Önt, hogy ismerje meg cégünket, amely komoly tudományos hátterével és két évtizedes múltjával a stabilitás és a megbízhatóság megtestesítője.

Ismerje meg a termékeinket, amelyek kiváló minőségűek és emberek millióinak az életét változtatták meg világszerte és már Magyarországon is.

Vizsgálja meg az üzleti modellt, azt a hálózatot, amely a termékek terjesztéséről gondoskodik és segíteni tud Önnek is, hogy megteremtse azt a jövedelmet amire szüksége van.

Megmutatjuk Önnek a rendszert, azokat az eszközöket, amik segítenek Önnek a tevékenység elvégzésében és megtanítjuk arra, hogy hogyan tudja mindezt leendő munkatársainak átadni.

Egy érdekes kérdés a számomra, hogy Ön vajon mire gondol most.

Azon gondolkodik, hogy hogyan tudná megvalósítani a dolgokat vagy azon, hogy miért nem. De ahogy Henry Ford mondta: “Akár azt hiszed hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” Kívánom, higgye el, hogy Ön is képes rá. Akkor úgy is lesz.